Страницы

17 травня 2021 р.


25 березня 1957 року в Римі було створено Європейський економічний Союз. Його утворили 6 країн: Франція, Німеччина, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург. Нині їх налічується 28.

Країни Європи мають спільні цінності, спільну історію, а найголовніше — наше спільне майбутнє. Центр ЄС — Брюссель.

Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють задля миру та процвітання.

День Європи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.

Україна обрала свій шлях  до Європейської спільноти і бачить своє майбутнє  в європейській інтеграції.

Прапор Євросоюзу – 12 золотих зірок, що розташовані по колу  на синьому тлі. 12 – символічне число – це символ досконалості, гармонії, завершеності. Коло – є символ єдності. Прапор залишається незмінним, не дивлячись на розширення ЄС.

Гімном Європейського Союзу є фінальний момент 9-ї симфонії Людвіга Ван Бетховена, тобто «Ода радості». Вірш «Ода до радості» висловлює ідеалістичний заклик Шіллера до усіх людей об’єднатися.

Ми, українці,  йдемо у світ, і раді, що маємо свою країну, свою мову, свою Конституцію, свою історію.

Ми разом повинні піклуватися про авторитет в Європі і світі, підвищувати добробут народу, бути гідними поваги, визнання і довіри.

Ми повинні вірити в те, що в майбутньому ми зв'яжемо долю країни з долею народів Європи і світу.

 

Учні 3 класу теж долучилися до відзначення Дня Європи.  Діти переглянули презентацію  « День Європи – день миру та єдності у Європі» , шукали серед зашифрованих слів назви країн Європи і знаходили їх на карті, виготовили поробки до Дня Європи в Україні.












Немає коментарів:

Дописати коментар