Страницы

21 лютого 2022 р.

 В рамках проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови (переходьте за посиланням)

Учні 1 класу, класний керівник Василенко В. В.,
були учасниками заходу: «Найбільший скарб у тебе - рідна мова».


До Дня рідної мови  учні 2 класу, класний керівник Сорока М. М., розшифровували прислів'я, вдосконалювали каліграфічне письмо, дізналися про українську мову багато цікавих фактів.


Учні 3 класу, класний керівник Заярнюк Ю.П., провели захід: " Без мови немає нації"Учні 4 класу долучилися до проведення заходу "Я думаю українською…" , класний керівник Демідова Л. В..


Учні 5 класу, класний керівник Остроухов С. О. ознайомились зі словниками української мови.








В рамках проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови 8-класникам було запропоновано оформити тематичну газету «21 лютого – День рідної мови». Учні ділилися думками, про те, чим для них є рідна мова; згадували відомих поетів та письменників; записували вислови та цікаві факти про мову, склали сенкан «Рідна мова». Також учні методом піктограм (мнемотехніка, ейдетика) закодували вірші про мову. Вкотре хлопці та дівчата зробили висновок: шанувати, розвивати українське слово, дбати про красу і багатство української мови – обов’язок кожного українця.





Учні 9, 7 класів  взяли участь у  тематичному декламуванні віршів та прислів'їв  про мову, класний керівник 9 класу Ломака Н.А.


Немає коментарів:

Дописати коментар